Sadnice višnje

SADNICE VIŠNJE

Na stranici su opisane neke sorte dok u ponudi imamo više sorti. Trudićemo se da opišemo sve sorte iz naše ponude. Za više informacija nas pozovite.

Šumadinka

Plod je srednje krupnoće (4-5 g).Meso ploda je kiselo i prijatne arome. Stablo je male bujnosti, uspravne krunesa dosta sitnih oborenih grana.Cveta kasno. Samooplodna je i odlične rodnosti.Sazreva u junu.

Keleris 14

Plod je srednje krupnoće (4-5 g).Meso ploda je kiselo i prijatne arome. Stablo je male bujnosti, uspravne krunesa dosta sitnih oborenih grana. Cveta kasno. Samooplodna je i odlične rodnosti.Sazreva u junu.

Oblačinska

Najrasprostranjenija je u Srbiji i zauzima više od 100% površina. Otkup i uslovi prerade su u potpunosti prilagođeni ovoj sorti. Plod je sitan čija masa se kreće u rasponu od 2,5 do 4 grama. Sazreva oko 20 juna.

Keleris 16

Daje krupne plodove težine oko 5 gr. Tаmno crvene su boje, vrlo lepog ukusa. Stаblа su srednje visoka.Prorodi rаno i rađa u izobilju. Vreme zrenja: Početak VII

visnja_erdi_botermo

Erdi Botermo

Ima drvo koje raste visoko, sa veoma lisnatom krunom. Samooplodna je sorta. Plod krupan, težine je oko 5,5 g u obliku srca, tamno crvene boje, slatko kiselkastog ukusa. Plod se može koristiti za i za industrijsku preradu. Vreme zrenja: Početak VII