Sadnice oraha

SADNICE ORAHA

Na stranici su opisane neke sorte dok u ponudi imamo više sorti. Trudićemo se da opišemo sve sorte iz naše ponude. Za više informacija nas pozovite.

Šejnovo

Plod sadnice oraha Šejnovo je srednje krupan oko 12 g, jajastog oblika, tanke i lako lomljive ljuske. Poreklom je iz Bugarske. Stablo je srednje bujno do bujno. Radja dobro i otporan je na pegavost lišća.

G-139

Gazenhajm 139 predstavljaju zapadnonemačku sortu kraće vegetacije. Drvo je srednje bujno i rodno, sa glatkom ljuskom. Zbog dobre otpornosti na mraz može se uspešno uzgajati i u hladnijim predelima.

Rasna

Ističe se kasnim kretanjem vegetacije čime izbegava pozno prolećne mrazeve. Hemijska zaštita ove sorte je nepotrebna. Rano prorodi i ima veliku rodnost, pa se preporučuje za gajenje i u hladnijim oblastima. Vreme zrenja: Kraj septembra

Šampion

Orah Šampion je bujna i vrlo rodna sorta. Otporan je na bolesti. Masa ploda je oko 14 grama, jezgro je svetle boje i sadrži 67% ulja. Popunjenost jezgra je oko 58 %. Sazreva vrlo rano. Odlična, srednje bujna i rodna sorta. Može se gajiti na svim područjima pogodnim za voće. Vreme zrenja: Početak IX